[ 24/05/2024 by OPEN IT ]

OPEN IT 18

Uvod

OPEN IT je konferencija za mlade koji su zainteresovani za različite oblasti IT-a ili žele da se informišu više o IT industriji. Održava se svake godine na Fakultetu Organizacionih Nauka Beogradskog Univerziteta. 

Cilj ovog projekta je da mladima pruži jasniji uvid u IT industriju i sve mogućnosti koje postoje u Srbiji. Projekat je pokrenut 2006. godine, od strane studentske organizacije AIESEC, u cilju edukovanja mladih, smanjivanja odliva mozgova, kao i pružanja mladima prostor gde bi mogli da postavljaju pitanja govornicima iz različitih kompanija.

Prilikom prijavljivanja, potrebno je da ostaviš svoj CV, koji će kasnije gledati kompanije.

U slučaju da nemaš CV, na našoj Instagram stranici možeš pronaći post sa savetima o izradi CV-a. 

Šta možeš da očekuješ?

Ovaj projekat okuplja preko 400 učesnika, 15 IT kompanija i 6 govornika.

Moguće je slušati predavanja o nekoj od 6 oblasti (trekova):

  • Cyber security (steći ćeš relevantna znanja neophodna za zaštitu digitalnih resursa)
  • Biz Tech (upoznaćeš se sa najnovijim tehnologijama u biznisu, kao i aktuelnim temama poput veštačke inteligencije, IoT-a, cloud computing-a…)
  • Game Dev (imaćeš priliku da se upoznaš sa svetom industrije igrica i procesom stvaranja virtuelnih svetova)
  • Data Science (obradićemo teme kao što su machine learning, data analytics, data visualization radi sticanja dubljeg razumevanja načina korišćenja data science-a u praksi)
  • IT Project Management (naučićeš koji su to najnovije tehnike i alati u oblasti upravljanja projektima)
  • IT Trends (saznaćeš značaj konstantnih inovacija i koji su to najnoviji trendovi i tehnologije u oblasti IT-a)

 U okviru svake oblasti imaju govori i panel-diskusije, interaktivne radionice na određene teme i IT krugovi.

  • Govore drže individualno govornici, nalik na powertalk-ove ili panel diskusija.
  • Radionice – sa predstavnicima kompanija ćeš pričati i raditi na aktuelnim problemima.
  • IT krugovi – prilika da čuješ od kompanija ko su čime se bave, kakve prilike i prakse nude za mlade, ali i ti da iskoristiš priliku i da ih pitaš šta god te zanima, kao i da uvežbaš svoj nastup i intervju.

Broj mesta na svakom treku je ograničen, iz tog razloga treba da se prijaviš što pre i da u okviru same prijave rangiraš trekove i da nam kažeš zašto baš želiš da budeš na određenom.

Takođe, na konferenciji možes osvojiti mnoge nagrade, upoznati se sa drugim studentima koji imaju slična interesovanja kao ti, ali i da se upoznaš s kompanijama i čak dobiješ praksu!

Učešće je potpuno besplatno, ručak je obezbeđen oba dana, kao i gift bagovi i akreditacije. Na kraju konferencije dobićeš i sertifikat kao potvrdu da si učestvovao, a njega možeš kasnije staviti u CV.

Panel diskusije

Drugog dana konferencije održaće se dve panel diskusije sa temama ,,Otvori vrata svojoj karijeri” i ,,Otvori vrata svom Start up-u”.

,,Otvori vrata svojoj karijeri” panel diskusija je namenjena da delegatima pruži uvid u započinjanje karijere, pronalaženju prvog posla, situacijom sa kojom se mladi trenutno suočavaju i šta mogu da očekuju. Takođe, cilj ove panel diskusije je da ih informiše o potrebnim veštinama i mogućim preprekama u započinjanju karijere…

,,Otvori vrata svom Start up-u” je panel diskusija čija tema je upravo informisanje mladih koji imaju preduzetnički duh i žele ili razmišljaju da se oprobaju u start up biznisu. Na ovoj panel diskusiji možeš saznati kako da, kao mlada osoba, započneš svoj start up, šta je sve potrebno za njegovo osnivanje, kako smisliti ideju za start up, dobre i loše strane započinjanja ovog vida poslovanja, kao i lična iskustva naših panelista na ovu temu i sa čime su se susretali, kao i mnoge druge informacije.

Za kraj:

Konferencija će se održati 18. i 19. maja, na Fakultetu Organizacionih nauka.

Za više informacija možeš nas zapratiti na društvenim mrežama, a ako se do sada nisi prijavio, šta čekaš? 😉