[ 05/05/2020 by OPEN IT ]

We are OPEN IT (1/2)

Konferencija je bila spremna. Svi su bili spremni i u punoj formi da za dva dana naprave najbolji OPEN IT do sad. Na tome se dugo radilo i kondicija se dugo tempirala. I onda – zabrana javnih okupljanja. Stopiraj sve i pomeraj. Idemo opet.

Osim energije i želje da se konferencija realizuje, kao i brojnih ideja koje se sad stavljaju u pogon, jedna misao je ostala. Mi smo ti koji će organizovati najbolji OPEN IT do sad. Mi smo ti koji će i ove godine oduševiti sve učesnike, partnere, prolaznike… i opravdati ime konferencije. Mi smo OPEN IT.

Dame i gospodo, predstavljamo vam tim OPEN IT-a 14:

Djina Djorić

Đina Đorić je na poziciji raising&logistics menadžera. Ona je tu da se pobrine da naši delegati ne budu gladni i žedni tokom konferencije, da ima puno poklona i raznih nagrada kao i da ne bude nikakvih tehničkih problema. Iako sada obožava svoju poziciju, prvenstveno je konkurisala za community menadžera, ali joj je Sandra promenila planove😂. Najveći izazov na ovoj poziciji joj je bio da uključi zvuk na svom telefonu i odgovora na milion poruka i poziva u bilo kom trenutku.

Student je treće godine FON-a, smer ISIT. Pre nego što je shvatila da želi da se upusti u programerske vode, bila je ubeđena da će se baviti istorijom (jako predvidivo). Obožava da gleda dokumentarce i kriminalističke serije kao i da čita knjige. Jako je avanturističkog duha i velika želja joj je da proba sky diving.

Na OPEN IT gleda kao na jedinstvenu priliku da studenti i partneri iz kompanija nauče mnogo toga jedni od drugih i da se dobro zabave.

Životni moto: The journey is the destination.

Sandra Đurđević

Sandra Đurđević u našem timu ima ulogu Project Manager-a. Ova funkcija sa sobom joj je donela mnogo novih znanja i informacija u glavi te je konačno počela da koristi beleške na telefonu za nešto pametno. Trenutno završava treću godinu smera ISIT na FON-u. Zanimaju je različite oblasti informacionih tehnologija i isprobava što više toga može.

Često kaže za sebe da ukoliko se pred njom nađe neka nova prilika njen odgovor će biti “da”, a zatim će i naučiti kako da se snađe u novoj situaciji. Neke od stvari koje voli su životinje, leto, ronjenje i kad joj neko dokaže zašto nije u pravu. U narednom periodu planira da zaroni u polaganje ispita i spremanje najboljeg OPEN IT-a do sada.

Ova konferencija za nju predstavlja mesto okupljanja svih ljudi iz naše zemlje koji uzimaju stvar u svoje ruke umesto da čekaju da se one same dese.

Životni moto joj je: Just keep swimming!

Miloš Vujić

Miloš Vujić je na poziciji community manager-a u našem timu. Student je 3. godine FON-a smer ISIT. Shvatio je da je programiranje njegov poziv kada je u srednjoj školi dobio 2 iz worda i od tada je odlučio da popravi tu ocenu i nastavi da uči o kompjuterima (i od tada nije stao). Hobi mu je čitanje i informisanje (ukoliko ste novinar u maloj novinarskoj redakciji i mislite da vas niko ne čita ne brinite Miloš vas čita).

Za sebe kaže da nikada nije ni sumnjao da će biti prihvaćen za ovu poziciju s obzirom da ima profil na svakoj drštvenoj mreži koja postoji i da sve prati, iako ćete pre platiti sopstveni Netflix nego što će on okačiti nešto. U stanju je da drži fizicke promocije za konferenciju, objavljuje sadržaj na društvene mreže, odgovara na komentare i razmišlja o skripti koja mu nedostaje.

Sfere interesovanja su mu: programiranje, ekonomija, istorija, politika, umetnost i verovatno sve ostale. OPEN IT doživljava kao open source program koji svako treba da prilagodi svojim potrebama i iz njega izvuče najviše što može.

Životni moto mu je: Fake it until you make it!

Nastavak i drugu polovinu tima možete upoznati u četvrtak na OPEN IT stranici.